Prinsessan..

    Prinsessan heter Nellie=)

Diklofenak

    Tjo flöjt!

I morse när jag traskade runt på söder innan skolan började så träffade jag Johannes. Johannes är en liten Engelsk Bulldog och han bor vid Mariatorget. DET var en liten kompakt herre vill jag lova.. hahah! Söt!

Idag har vi haft Novartis (läkemedelsföretag) på skolan (igen..). Dagens föreläsnig handlade om bl.a Voltaren gel. Det innehåller den verksamma substansen Diklofenak. Då kom jag att tänka på fjälltripppen.. det var mycket snack om tabletter då.. hahah! Kul kul!
Otroligt påfrästande att ha en lång föreläsningsdag idag. Det gjorde ont att sitta inomhus när solen bara toksken ute.. Aj!
MEN efter att vi slutade så gick vi å hämtade kryssningsbiljetterna, då kändes det genast mycket bättre! Sen promenerade vi längs vattnet tillbaka till Slussen. Hur mycket jag än försöker och hur mycket jag än njuter så kan jag inte riktigt fatta att det är vår.. Men mina kinder är rosiga och näsan är prickig, så det är väl så ändå!

DAGENS HÖJDPUNKT: E hade tänkt till lite å hade köpt en flarra vin å lite snacks idag. Så efter skolan å biljetthämtning så satt vi 4 tjejer bakom skolan (solen låg på och det var lä) och hade lite picknick. Gissa hur mysigt det var och hur mycket jag njöt..

Har konstaterat att jag håller på at njuter ihjäl mig här nere nu under våren. Tror att det är något i luften som gör mig hög! =) Ännu en dag där jag var hemifrån i 12-13h.. Jag förstår inte vem det är som stökar ner här.. Jag är ju aldrig hemma!

Idag orkar jag inte skriva mera.. See ya!

Den 25e smäller det..

    God afton alla glada=)

Guess what??! JAG ska få komma på en arbetsintervju för ett extrajobb.. TJOHOOOOO! Det behövs och jag skojar inte..

Idag är det dagen DET! Den 25e smäller det, och visst är det så=) Men inte pga att man blir kung i baren.. Näe, utan att man får fylla på kylskåpet.. tjohooooo! Har räknat ner till den här dagen i snart 3 veckor.. hahah! Ljuvliga studentliv! Läste för övrigt en MYCKET bra Debatt i City idag. Så sant som det är sagt (skrivet)
 http://www.city.se/ArticlePages/200604/24/20060424170503_City826/20060424170503_City826.dbp.asp

Imorrn är det en vecka kvar.. En vecka tills fröknarna Apotekstekniker åker på Ålandskryssning!!! Tjohooooo=) Imorrn ska vi hämta biljetterna (GRATIS!!!) och den ene tjejen är ivrigare än den andre. GUD vad jag längtar. det ska bli så otroligt kul att få åka iväg med brudsen, kul att få göra någonting tillsammans. Nog för att vi gör det annars oxå men då blir vi fler än "standardgänget" och då innebär det inte bara en kopp kaffe. Näe, för då ska vi äta buffé (inkl. gratis dricka till det;)) sen ska vi röja hela natten lång!!! Tjohoooo vad kul=) Självklart har vi massa förberedelser inför trippen. På måndag kväll är det tjejkväll hemma hos fröken Engström. Ansiktsmasker, manikyr (har en utbildad hudterapeut i klassen, det ni!), brun-utan-sol, noppning av ögonbryn och ätning av massa goda frukter ska det bli. Nice! Helt otroligt vilka människor jag har kommit i kontakt med *tacksam till tusen*. 

Idag har varit en bra dag (nähäää??!). Jag har haft kul, som alltid! Åkte hemifrån kl 07.40 i morrse och kom hem drygt 13h senare. Under dessa 13h så han jag med en hel del. Skola, kaffedrickande på en av Medborgarplatsens uteserveringar (lovely!), dejt med LillaC, och faktiskt så har jag unnat mig ett par nya skor till kryssningen! Jaha tänker ni, skyll dig själv som är fattig..! MEN dessa ljuvliga skapelser kostade endast 280kr och jag tycker faktiskt att jag kunde unna mig dem. Jag jobbade på påskafton och då tjänade jag in de där skorna*X. Så säg vad ni vill, men jag älskar dem! Känner redan att de blir ett par favvisar i vår/sommar! Jag var värd dem, så de så! Han med en glass i solen i Kungsträdgården oxå.. Jag å LillaC satt där å inspekterade ett and-par som tog sig ett kvällsdopp. Vi insåg att de nog inte var så himla farliga ändå.. Å INTE lika äckliga som torgduvorna som KRYLLAR överallt.. Hua!
Efter det gick vi och solade oxå.. Måste ju få fuska till sig lite fejk-bränna innan kryssningen oxå, lr hur?!!

Nu ska Madden gå å bekanta sig lite med John Blund.. Sånna här dagar gör en vääääldigt trött. Och glad=)

Så sov så gott alla mina vänner..

Saknar min Sis att jag snart spricker.. Kom hem nu! Till mig alltså.. <3


Upptäcktsfärd #2

    Herre gud, vad tror jag egentligen? Att bara för att jag inte har sett och varit överallt, så finns det ingenting där att se? Jag säger bara en sak, Haninge är en guldgruva:D

Ikväll tänkte jag gå och handla lite småsaker på OK, den nyupphittade macken. Det skulle väl ha tagit typ 15 min egentligen.. Men Madde-Nyfiken hittade lite nya ställen att titta på, så när hon kom hem så insåg hon att hon hade varit ute i drygt 1,5-2h..

Bakom träden, på andra sidan järnvägen, DÄR hittade jag dessa ställen: Ett elljuspår runt en sjö (likande Sidsjön faktiskt), KTH´s Kårhus (whiiiiiie), En restaurangskola(!), en till liten sjö (förmodligen samma, fast en annan vik), typ 100 tokmysiga badplatser, mysiga promenadsträckor vid vattnet, en jätte-fotbollsplan, Haninge SOK klubbhus, ett fik, ett "klubbhus" (med bastu, gympasal, kiosk..), en Majbrasa (Min och LillaC´s sita april är räddad..), "Ormteatern".. *pust* Har jag verkligen bott här i 4 mån?? Å isf, VAD har jag gjort under den tiden? Iaf så kände jag mig väldigt hemma i mitt nyfunna område. Det var mycket vatten, träd och mycket grönt över huvudtaget där. Som hemma=)

Har verkligen insett att det aldrig tar slut på nya upplevelser och att jag är mer nyfiken än ett litet barn som precis har upptäckt sina egna fötter..

Tur att vi inte har så himla mycket schemalagd tid i skolan nu.. Var så säker att det inte bara är min innergård som kommer att få dras med mig och mina skolböcker framöver.. Bara å fylla termosen och ge sig ut=)

Sov gott!

Förresten, jag upptäckte ikväll när jag kom hem varför alla människor som går förbi mina fönster tittar så vansinnigt.. Det ser sååå mysigt ut när man ser det utifrån.. Det är sant:)

Noaks Ark..

Dagens studiebesök blev MYCKET gripande! Noaks Ark, Röda korset.. AIDS-jouren.. Vi fick en otroligt intressant, berörande och lärorik föreläsning där. Och det som var mest beundransvärt var att tjejen som föreläste själv var smittad.. -91 fick hon HIV och redan ett år efter det så fick hon diagnosen AIDS.. Våren -96 låg hon inför döden och läkarna gav henne högst 3 månader.. Hon var då 29 år och väldigt dålig. Hon hade fram tills dess bott tillsammans med sin mamma i en handikappsanpassad lght. Hon hade både rullstol och rullator till hjälp. Hennes man som blev smittad vid en blodtransfusion hade avlidit några år tidigare. (Han fick diagnosen 12år efter att han blev smittad..)
En dag när hon var som dåligast kom hennes läkare inrusandes till henne och berättade att de skulle testa en ny metod med bromsmedicinen. Några veckor senare promenerade hon runt kvarteret där hon och hennes mamma bodde, och det gick upp för henne att hon hade glömt rullatorn hemma utan att ens tänka på det=) 6 månader senare var hon på cykelsemester på Gotland! Helt otroligt. Hon hade fått sitt liv tillbaka. Idag lever hon tillsammans med en ny man (ej HIV-positiv)  och läkarna säger i nuläget att hon förmodligen kommer att leva tills hon blir en gammal gumma och avlider pga ålderskrämpor..
Trots att hennes historia just nu är som en dröm så berättade hon många otroligt gripande historier, inte minnst om alla biverkningar som hon tidigare haft av alla mediciner och liknande.. Idag äter hon ca 30 tabl. dagligen, men kan tack vare det leva ett "normalt" liv..
Det var inte många som lämnade rummet med ett öga torrt!


Har inte mycket mera att säga idag.. Finns lixom inte mycket som går upp mot det där..!

Hej!

Family Guy

    Jag har precis upptäckt att jag har en ny favvoserie. En serie som vanligtvis gör mig irriterad för att det inte finns någonting bättre att se. Har aldrig gett serien en chans utan bara zappat till nästa kanal. Haha! Familyguy på3an. En tecknad serie om en vovve som heter Brian. Han är 7 år och lever som en riktig familjemedlem. Har hänger på pubben å dricker öl, han spelar golf, kör bil, hoppar fallskärm och han sitter vid köksbordet och äter. I dagens avsnitt gick han hos en psykolog. De kom fram till att han var kär i sin bästa väns fru.. Alltså sin husses fru. Hua vilken knipa!! Antingen så är man sjukt uttråkad, har väldigt dålig humor eller så är man den absolut barnsligaste person som finns. Men jag höll på att garva ihjäl mig när han satt i soffan och skulle berätta för Lois, hans matte, att han var kär i henne. Han var så nervös att han rullade tummarna! Och när matten klappade honom höll svansen på att viftas av och Brian svettades.. Hahah! Kungserie som borde ses av alla barnsliga människor som mig=) Av någon anledning så tänkte jag på en "person" jag känner som liknar lilla Brian på något vis..;)

I övrigt så är allt som vanligt. Solen skiner idag oxå, tack för det! Men jag har nackspärr och det är INTE kul!

Imorrn ska vi på Noaks Ark. Ett ställe för personer som lider/har annhöriga/har misst annhörig i AIDS. Ska bli intressant. Rapport om besöket kommer imorrn!

Lev väl!

Upptäcktsfärd..

Japp, ännu en solskensdag har gått och jag är lika nöjd idag=)

Gick ut å satte mig i solen på innergården runt halv elva idag. Hääärligt å ljuvligt att kunna sitta ute å dricka kaffe i solen samtidigt som man pluggar. Fick väldigt mycket gjort idag också vilket känns väldigt bra eftersom tentan är om mindre än två veckor. Är mycket tacksam att inspirationen hittade tillbaka till mig innan tentan, annars hade det känts helt hopplöst! Fick lite sällskap ett tag idag av en liten kisse som var full med vårkänslor den med=) Hon/han skuttade runt å fångade gräs å andra tussar. Hur söt som helst. Usch vad jag saknar Mio=( Längesen man hade lillkissen nu! Men hur som helst så skulle det inte funka att ha henne nu heller. Har verkligen ingen tid till det. Det får bli någon annan gång i stället.

När jag hade suttit i drygt två timmar med Anatomin så kände jag att det var dags att röra lite på sig. Prommis-time! Det gick helt plötsligt upp för mig att jag under de fyra månader som jag har bott här ALDRIG har varit längre bort än var min lägenhet ligger. Alltid när jag promenerar så går jag mot centrum eller in vägen jag bor på eller elljusspåret vid stationen. Aldrig bort över. Så jag traskade iväg på en liten upptäcktsfärd idag faktiskt=) När jag hade gått ca 200m så ser jag en OK-mack.. Va??! Har jag bott här i fyra månader och inte vetat om att jag har så nära till en OK-mack?? Helt sjukt! Genast när jag såg den så bestämde jag mig för att jag nog inte skulle våga berätta det för Sis.. En gång i vintras när hon var här så var vi i ren desperation på jakt (i djupsnö och snöstorm) efter lite godis.. Det slutade med att vi hade gått runt hela Haninge eftersom ingenting var öppet.. Katastrof! Haha, hade jag vetat om macken då så hade allt gått hur bra som helst. Men det är ju klart, vi höll på att skratta ihjäl oss på vår godisjakt också.. Kul var det, lite typiskt bara.. Hur som helst så fortsatte jag min promenad bortöver. Idag var det då stora fixardagen för typ hälften av alla invånare i Haninge.. Det krattades, grävdes i rabbater, målades och KLIPPTES GRÄS! nu ÄR det vår=) Helt plötsligt så hade jag kommit till Jordbro station, hållplatsen bortanför där min pendelstation är. Bostadsområden dök upp och av ren nyfikenhet så vände jag inte på en timme.. Satte mig på en bänk å solade lite å tittade på barnen som lekte innan jag vände hemåt igen. Drygt 2 timmar lång blev promenaden innan det var slut.. Skönt! Naturen är verkligen inte att leka med såhär års.

Har varit en skön dag med mycket solsken och lugn och ro. Var till centrum och handlade lite också. Lite lördagsgodis blev det också=) Ikväll blir det bara till att glo på tv å slappa. Nöjd med dagen och nöjd med min upptäcktsfärd! Lite röd om nosen är man allt och har ett hettande ansikte =) ..och prickigt sommarskin;)

Imorrn blir det en sväng till IKEA med brudarna och lite fika i solen om vädret tillåter=)

Hej svejs!


Oh happy day..!

Ska jag vara helt ärlig så var gårdagen inte en av mina bästa dagar.. regn, trött å hade gryyyym längtan efter min familj och mina vänner där hemma.. Kändes som att alla var 100 mil bort! Men idag är en ny dag och den kunde inte ha startat bättre..

Min väckarklocka skulle ringa klockan 9.00. 08.15 så vaknade jag med det bredaste leendet på läpparna -SOLEN SKEN! Jag fick tokbrottom upp ur (ner från) sängen och var bara tvungen att snabba mig att spela LW-Stort liv på HÖG volym (sorry grannar, men är det vår så är det;)) Upp med persiennerna och höjde volymen lite mera. Ner med persiennerna igen för jag var tvungen att dansa lite för mig själv.. haha! Är man störd så är man:) Sen dansade jag mig genom morgonen tills det var dax för frukost. Å sen tog jag min dagliga morgonkaffe UTE på innergården.. Då ville jag skicka MMS till bmina nära där hemma för att skryta lite om hur härligt jag hade det. Sen slog det mig att jag lika bra kunde skriva det här ist, mycket billigare;) haha!  Min hemlängtan var näst intill bortblåst.. nu önskade jag bara att mina nära vore här och fick uppleva denna underbara känsla tillsammans med mig. Men det går absolut ingen nöd på mig=)

När jag for till skolan tog jag ett tidigare tåg så jag skulle hinna promenera runt lite på min (hittils) favvodel av staden. Hade mina solbrillor på mig och det fetaste leendet i stan:) Hoppade av pendeln på Södra stationen och promenerade vidare till Medborgarplatsen. Å DÄR var alla uteserveringar redan öppna. Kan det bli bättre?? Ville bara hoppa runt å skrika och studsa (mamma, det var nästan time för en töltrunda..) (MMS-tillfälle*2) Jag säger bara det, vårsolen är den bästa medicinen mot ALLT! Jag gick vidare Götgatan mot slussen. Hääärligt! Därifrån tänkte jag ta bussen till skolan men jag hade så mycket tid på mig så jag fortsatte att promenera vidare. Gick längs Katarinavägen till skolan. Utsikten man ser där över vattnet bort mot Grönan och den delen är inte all leka med. (MMS-tillfälle*3)  Vår=)

Innan A kom till klassrummet å startade föreläsningen så stod jag och S å kollade ut genom det öppna fönstret i klassrummet. Folkkungagatan, Medborgarplatsen, Skatteskrapan, Globen lite längre bort och alla dessa hus och bygnader.. Ljuvliga Söder! (MMS-tillfälle*4) Skulle ha kunnat stå där hela dagen, solen sken rakt på oss, hur härligt som helst! Hade anatomi, medicinsk grundkurs idag. De är den mest lärorika kursen vi har nu känns det som och efter varje lektion blir man alldeles slut i huvudet. Men intressant är det. På rasten så näst intill kutade vi ner i kafeterian och köpte kaffe för att fortsätta vå löpartur ut i solen. Lapa, lapa, lapa! =) (MMS-tillfälle*5)

Hade tänkt sätta mig på en uteservering efter skolan å ta en kaffe och repetera dagens föreläsning.. Yea right! Med E och K som sällskap blir det inte alltid som man har tänkt sig.. haha! Hamnade på en uteservering gjorde vi iaf, men nåt pluggande blev det då inte.. Nej, för det blev en öl i eftermiddagssolen! Nu kunde jag inte hålla mig längre, jag MÅSTE skicka ett MMS till dem, å så blev det, haha! Herre gud jag spricker snart av vårenergi, å det här är bara början!!! Mmm! Satt å surrade med flickorna i en-två timmar å sen kände jag att det var dax att faktiskt göra någonting vettigt.. For iväg till Kungsholmen för jag skulle träffa LillaC efter hennes jobb. Hamnade på Bagel Deli med en kaffe OCH mina Anatomiböcker. Och tro det eller ej, men jag fick faktiskt otroligt mycket gjort, mera än jag hade tänkt mig. Duktiga jag, min inspiration till att plugga som försvann under påsken tycks komma tillbaka trots allt=)

Har haft en MYCKET bra dag och nu känner jag inte av hemlängtanskänslan så mycket längre.. Hoppas att det håller i sig, men nu känns det sm jag kommit in i vardagen igen å då brukar det vanligtvis gå bra!

Jag och LillaC gick på en liten prommis på typ en timme runt Fridhemsplan efter hennes jobb. Sen satt vi å pratade i 2,5 timmar. Är i en fas som vi pratar väldigt mycket med varandra och det behövs. Känns skönt att vi kan göra det. Ena sekunden kan vi vara tokflamsiga och bara sjuka oss, nästa kan vi vara allvarliga och nästa kan vi sitta tysta. En härlig kväll blev det iaf och tiden bara sprang iväg=)

På pendeltåget hem ikväll så kände jag mig omringad. Omringad av snuskigt kära par. De var ÖVERALLT! *suck* Kände mig somden enda singeln i hela världen. Men är man en person som för tillfället lider av kalla fötter (finns det medicin mot det?) så får man väl antagligen skylla sig själv??! =) Och om jag inte hade varit singel, hade jag då kunnat njuta av denhär dagen på samma vis då?? Hade jag kunna ta den där solölen efter skolan utan att behöva ringa å rapportera det?? hade jag kunna sitta på BD i 2 timmar utan att behöva passa nån slags middagstid och hade jag kunnat spendera de där 3-4 timmarna med LillaC ikväll utan att funder på om jag skulle ha varit någon annan stans ist?? Självklart hade jag säkert kunnat göra lite det jag ville ändå, men hade jag kunnat göra det med samma frihetskänsla?

Med andra ord.. JAG LEVER LIVET! =)

Oh happy day!

Hur som helst så tjänar jag på den här bloggen.. Hade blivit ett jäkla MMS:ande annars;)

2 be continued..


Påsken..

Jaha, då var det min tur att försöka mig på detta=) Har en syster som skriver så bra att jag nästan skrattar ihjäl mig varje gång jag läser henns inlägg, så jag tänker inte ens försöka vara rolig!


Påsken har varit bra.. Var hem till Sundsvall i över en vecka och det var underbart att få träffa alla igen. Skönt att vara hemma lite längre, det blir lixom inte samma stress då som när man är hemma över bara en helg. Har tagit igen ganska mycket tid med människor som jag har missat under de här snart 4månader som jag har bott här nere (jaa, det ÄR sant, jag har bott här så länge)! Men ändå så räcker inte tiden till riktigt allt som jag skulle vilja hinna med. Men sånt är livet och snart är det sommar så då får man ta igen lite mera=)

C är en helt ny bekantskap till mig. Han är den mest ljuvliga och underbara lilla varelse jag vet just nu. Han är född det 22/12 förra året och är ett charmtroll utan dess like. Hur svårt kan det egentligen vara att få i sig en sallad till lunch? Jag kan tala om att det kan vara hur svårt somhelst. Särskillt när man har denna ljuvliga person som sitter och ler åt en precis mitt emot och bara surrar och skrattar åt precis allt. Jag kan säga att denna luch är en av höjdpunkterna av min hemtripp över påsken. Jag umgicks med C (och självklart hans mamma P) i 3 timmar och tog till vara på varenda liten sekund. Jag vill poängtera att han är något av det rundaste man kan tänka sig. När han höll i mitt finger (och smakade lite på det) så blev jag säker på att han inte har ett endaste ben i handen. Bara.. brosk? kött? Aja, han har i alla fall en liten knubbig hand. Han är lite och knubbig hela han och man vill bara äta upp honom!

Vi han med en liten fjälltrip innan påsk oxå. DET var kvalitetstid på hög nivå vill jag lova! Hade hur kul som helst och jag undrar om det är något fel om man inte blir less på sin familj som man umgås med 24h/dygnet i nästan 3 dygn? Härlig resa hade vi iaf och jag hoppas det kommer en repris!

Ännu ett underverk har skett.. Det 3e kusinbarnet har kommit!!! En liten tjej.. helt fantastiskt och jag blir så himla glad när jag tänker på det. Välkommen till världen lilla gumman!

Efter dessa dagar i fjällen/Sundsvall så är man nu tillbaka i Storstan.. Faktiskt är det lite blandade känslor.. Skönt att vara tillbaka, helt klart! Men ändå lite tomt. Nu har man blivit "van" att ha tillgång till alla nära och kära där hemma och nu känns det helt plötsligt som att de är 1000 mil bort allihopa! Men tack och lov har jag mina vänner här i Sthlm oxå, har haft en himla tur med att träffa nya vänner här nere. De finns här för mig och de är lite extra stöttande om de vet att jag har lite hemlängtan=) Sen har jag ju min stöttepelare som ALLTID finns här när jag behöver henne, å henne har jag i samma stad.. igen! =) Tack C!

Att bero på C så gjorde vi en mysig sak igår.. Jag säger bara det.. VÅREN är här. Tack för det! Vi tog oss en liten kvällsprommis på Kunsholmen igår.. Klockan var nästan nio och det var hur skönt som helst. Uteserveringarna var öppna, det luktade mat var vi än gick, människorna var glada och det var i princip ljummet ute. Man fick sig nästan en känsla av att man var utomlands ett tag. Säga vad man vill, men denna stad är ljuvlig, särskillt om våren! En av härligheterna är att nästan över allt skuttar det omkring små söta vildkaniner.. gulligt värre!

Näe, nu ska jag göra det som jag egentligen skulle göra när jag satte mig här.. Skriva mitt arbete om Kodein. Tack för hjälpen Martin=)

På återseende!

Nu när du har orkat trockla dig igenom min text så borde du faktiskt skriva en rad till mig oxå;)