Det behövs inga ord..

Det behövs inga ord..


Behöver jag ens säga att kryssningen blev perfekt??
Behöver jag berätta att vi skrattade mer och mer ju mera klockan blev?
Måste jag tala om att jag hade träningsverk i vaderna efter dansen och i magen av allt skratt när jag vaknade dagen efter?
Behöver jag verkligen tala om att dessa personer förgyller min tillvaro både till vardag och fest?
Måste jag berätta att dessa varelser får mig att vilja stoppa tiden för tillfället för att det mesta just nu känns som en dans på rosor?
Det kanske räcker med att se på bilden för att förstå att jag lever livet till fullo och har hittat de bästa vännerna och de får mig att känna fullständig lycka=)

Skriver mera om kryssningen och allt annat när jag orkar!


Dumt..

Ibland hoppas man verkligen att vissa personer GÖR sig dummare än vad de är med vilje. För om det inte är så, utan att de faktistkt ÄR så dumma, då är det tragiskt..!

tjohohoho!

jepp, då var det söndag..

Jag och A satt på en uteservering vid Medborgarplatsen och fikade i drygt två timmar igår. I LINNE! Klockan var runt fem när vi kom dit och det gick inte att ha på sig en kofta eller långärmad tröja, för varm! Helt sjukt. Men man ska inte klaga, snart smäller det till och då är det höst på riktigt!
Vi hade det iaf jättebra och vi surrade precis hela tiden. Vi skulle nog ha kunnat sitta där hela natten utan å få tråkigt. Roligt var det=) Skönt att få ventligera sig lite å bara snacka lite skit!

På kvällen kom LillaC och S hit. Vi hade en typisk tjejkväll och det var sååå mysigt. Vi kollade på fil, åt chips och choklad... Myyyys! Känns så himla skönt att ha haft en lugn helg, det var verkligen välbehövligt!

Idag har jag varit duktig. Jag är SÅ stolt över mig själv:D Duktiga jag har promenerat en massa på Stockholms gator utan å gå vilse:D
Först for jag in till stan för å träffa L som var på väg hem till Sundsvall på praktik. SÅ himla roligt att se henne, helt sjukt att vi inte har träffats på 2 månader drygt.. Men vi han med en liten fika iaf och det var skönt att få krama om henne lite!
Sedan började min promenix.. Hade bestämt mig för att gå iväg å kika på nya Nine, hade lovat H att komma förbi och hälsa på i helgen för hon skulle jobba. Vilket ställe!!! VILL OXÅ JOBBA DÄR!!! Så himla fräsht och det känns som att W genast blite lite sunkigt om man jämför!! Allt går i svart och vitt och det var som att komma in på en klubb eller något. Hur fint som helst.
Stod och fikade å pratade med H lite fööör länge med tanke på att jag egentligen borde vara hemma å plugga. Men vi hade så mycket att prata om så det fanns inte tid att gå därifrån=) Vill bara påpeka att Nine ligger på Odengatan och jag hittade det på helt egen hand, haha. Sen bestämde jag mig för att åka bort till W för att kolla om veckans schema var färdigt. Solen sken och det var sååå varmt ute så jag bestämde mig för att gå dit. Utan att ens tveka eller gå vilse en endaste gång så hittade jag från Odengatan, till Odenplan, vidare till S:t Eriksplan till Fridhemsplan.. Jag VET att det i princip bara är raka vägen men jag har ALDRIG rört mig i trakterna kring Odenplan så jag kunde lika gärna ha gått å thelt fel håll utan att ens märka det. Enligt mig så är det faktiskt rätt imponerande;) Jag är STOLD:D Haha, man blir bra lycklig för lite:p
På W var det full rulle.. Han surra lite med dem oxå å hälsa på LillaC i butiken för att gå tillbax till W innan jag drog vidare hemåt. Tänkte ta bussen till centralen men jag fortsatte min promenad istället. Det var då jag insåg att jag faktiskt kan ta mig till och från ställen även ovanför marken. Förut har jag bara åkt T-bana men det gick aldeles ypperligt att gå oxå. Tjohooooooo:D Duktiga jag;)

Men än var inte överaskningarna om mig själv slut.. När jag kom hem så ringde det ett okänt nummer. Det var chefen på Nine som ringde å kollade om jag ville jobba hos dem i helgen... Hehe, ibland har man flyt;) Ska få jobba med H och det visade sig när jag ringde henne att hon hade en hand med i spelet där. Tack vännen=)

Så, nu har jag fått skryta lite, nu kan jag återgå till studierna igen=)

Imorrn är det äntligen måndag igen! Den här veckan kommer att bli intressant må jag säga..

Kolla på Beck ikväll!


Två flugor i en smäll..

Okej, såhär är det.. Nästa vecka ska jag på kryssning på tordagen och personalfest på lördagen.. Då vill man ju gärna vara lite fin, eller hur?!! Om vi nu säger att jag kan ha på mig samma kläder vid båda tillfällerna så borde jag väl få köpa någonting nytt och fräscht tills dess?!! Inte en hel outfit, men kanske en snygg top och KANSKE ett par fina skor?!! Enligt mig skulle det vara som att slå två flugor i en smäll.. Å det är väl bra??!
Till saken hör oxå att jag får pengar på måndag och jag har redan betalat ALLA mina räkningar utom hyran.. Kryssningen är oxå redan betald, hytten, maten, drickat... Dessutom så få rjag nog min praktik här i Haninge å då behöver jag inte köpa månadskort den månaden..

Ni hör ju, det spelar nog ingen roll om ni skulle protestera, jag ger mig själv alldeles ypperliga skäl till att shoppa..

Nu blire en prommis i SOMMARVÄRMEN och sen ska jag åka in å träffa A. Härliga lördag!

kompisar å vänner..

Gott folk.. Som ni redan vet så var jag inte sådär jätteladdad för att jobba idag. Hur underbart är det inte då att bli bemött på det här viset:
Det största smilet du har sett på mycket länge och ett:
 -Madde!!! Åhhh vad jag är glad att se dig..  DU är en ängel. Kaffe?
Dagen blev inte så tokig trots allt;) Massor att göra under lunchen och sedan ett skönt tempo så att man har hunnit med att göra lite nytta och städat mellan varven. Har haft skoj och tiden har bara rusat iväg. =)

Det är lustigt hur vi människor fungerar.. I en hel termin så har jag och A gått i samma klass. Vi har umgåtts en del men bara tillsammans med andra, inte bara vi två. Helt plötsligt så hände det något.. Vi är två helt olika personer. Olika livssituationer, olika uppväxter och helt sjukt olika bakgrunder, vi lever helt enkelt två helt olika liv. Det vi egentligen har gemensamt är att vi går i samma klass.
Helt plötsligt så har vi bara börjat å prata så mycket. Om allt. Om mig, om henne, om andra och en hel del skitsnack:D Helt plötsligt så inser man hur bra man funkar ihop.
På bara några veckor känner jag verkligen hur hon börjar anförtro sig åt mig och hur jag börjar berätta saker för henne som inte alls många andra vet. Saker som jag knappt erkänt för mig själv. Det handlar helt enkelt om att ge och ta tror jag. När jag känner att en person anförtror sig åt mig, då känner jag att det är en person jag kan lita på. Hon visar så tydligt att hon är bekväm i situationen att berätta saker för mig i förtroende, så jag känner mig oxå trygg.
Just nu så sitter hon i en situation som jag inte önskar en annan person i hela världen att hamna i. Och när jag talar om för henne att om hon vill prata så finns jag här. Eller bara vara.. Snacka skit, träna eller någonting annat. Jag kan inte komma med kloka råf angående detta, men jag kan lyssna, om hon vill det så kommer hon till mig. Jag menar, hon har så många andra vänner, släkter och bekanta, men hon väljer att komma till mig. Jag blir rörd och nästan tårögd..
Jag inser mer och mer hur fina kompisar jag har fått här nere. MÅNGA kompisar. Men jag har även funnit riktiga vänner här.. Som fastnar i mitt hjärta och jag hoppas att de kommer att sitta där för evig.
Det är en åldersskillnad mellan oss på 10 år.. 10 ÅR!!! Hon är gift, har barn och lever ett liv som är så långt ifrån mitt som det kan bli. Men vi funkar. Vi skrattar, gråter, pratar och lever. Och vi har så sjukt roligt tillsammans.. Vad spelar det då för roll att hon är 10 år äldre än mig?? Vad spelar det för roll att hon är gift och har barn?
Imorrn ska vi gå ut på stan och ta en kaffe och bara vara. Skratta, ha roligt och gråta om det så skulle krävas.

Sov gott mina vänner!

Känslan..

Okej, idag har jag helt fel känsla i kroppen. Det jag längtar efter mest av allt just nu är tills ikväll.. När jag sätter nyckeln i låset och kommer HEM! Det är nog inte den mest bästa känslan jag kan ha nu, med tanke på att jag i detta nu äter frukost och kan konstatera att det är ganska precis 12h tills jag kommer hem. Yea! Jag vill inte jobba idag=( Missförstå mig rätt nu, det är INTE så att jag inte tycker om mitt jobb. Tvärt om, jag blir för det mesta på bra humör när jag är där. Men just idag så känner jag inte alls någon dragningskraft dit. Vill bara vara hemma, gå en prommis, läsa lite bok.. Men jag ska inte klaga, jag har ett jobb!!! Skulle inte klara mig utan det, så jag är nöjd! Och förresten så brukar tiden gå rätt fort när jag kommer dit. Hoppas det är mycket att göra, då springer tiden fram!

Ha en bra dag!


Pinsamt..

Alltså okej.. "Singelcoacherna" skrev jag om förra veckan. Lite pinsamt men HEEELT ok.. Tror till och med att det programmet kan vara bra för mig;) MEN, "Fling".. Katasrof... Jag skäms!! Sis försökte få mig att titta på det här om kvällen.. Jag somnade innan första reklamen. MEN nu sitter jag här och tittar.. nästan! Men det är så pinsamt att jag bara vill slå av ljudet och kolla bort.. Eller byta kanal helt enkelt.. Vad ska man säga, patetiskt, pinsamt amerikaniserat..? dessutom har det under de här ca 7 minuterna som jag har tittat varit med 2 st Sundsvallsbor.. Vad säger det om vår lilla stad..??!

Aja, ska passa mig för att uttala mig mera..

Har dessutom lite kramp i magen. Skrattade precis högt för mig själv när jag läste om min systers upplevelse för ett X antal år sedan.. ca 17 år sedan faktisk.. Hon kom på sin 4åriga kriminella lillasyster med att sno häftstift på Bokia.. Hahahaha! De mest sjuka är att jag MINNS det.. Det är nog den hemskaste upplevelsen hittills i mitt liv.. Därför jag aldrig har vågat göra om det. Hahaa!

having fun!

Nu var det ett tag sen igen.. Men det har varit , helt på riktigt, FULLT UPP!

I fredags lämnade vi in vårt arbete.. PUST!! Äntligen är den där urtrista kursen över.. Faktiskt så kände jag så. Inget fel på föreläsaren eller så, han gjorde nog sitt jobb jättebra. Men kursen.. Va?? Nåväl, den är över nu och det glädjer mig.
Efter skolan var det jobbdax.. Full rulle hela tiden. Det var meningen att jag och LillaC skulle gå och se Tiger Lou på Debaser på kvällen.. MEN, det slutade med att både jag och hon slumrade sött i varsinn ände av soffan innan kvällen var slut. haha! Var nog inte meningen att vi skulle ut den kvällen, det var nog bra att vi inte gjorde det. =)
Lördagen var vi båda lediga. Nice! Gick på stan en sväng, sjukt mycket folk!!! Hade redan handlat allt inför den kommande tjejfesten så vi gled mest bara runt och var. Vi träffade S på stan och tvingade iväg henne till en frisör. haha, hon var lite feg så vi hjälpte henne lite på vägen bara.
Tog en sväng hem till mig efter att vi gjort stan, å sen tillbax hem till LillaC igen. Jag tog disken, hon tog resten av städningen. Sedan var det bara in i duschen för mig, sedan för henne medan jag gjorde i ordning maten. Effektivt arbete av oss om jag får säga det själv=) Vi åt, sprang ner till ICA å handlade lite snacks. Innan resten av flickorna kom så hade vi hunnit göra oss varsin drink, tänt massa ljus och gjort det så mysigt! Så allt var mer eller mindre perfekt när de andra kom.
Vin, chips, massa surr (till och med om politik..) och en hel del skratt gjorde så att vi kom ut på krogen på tok för sent.. Men vi hade roligt, både hemma hos henne och ute på krogen. Lite för roligt kanske...
På söndagen vaknade jag 11.45 av att C kollade på TV. Aj säger jag.. Minst sagt. Huvudet höll på att sprängas, jag lovar er!! Ibland är man lite dummare än vanligt och det kan jag erkänna att jag var på lördagen. Tack och lov skulle jag inte börja jobba förrän kl 13, i annat fall så vet jag inte hur det hade gått.
Jag överlevde iaf dagen på jobbet (även om det ibland var kritiskt..) och äntligen blev det kväll.. HEM!
Som sagt, ibland är man dummare än vanligt..

Måndag var det dax för skola. RIKTIGA skolan=) Äntligen!! Som jag har längtat. Och det var precis som vanligt, tack och lov=) En rivstart med anatomi i 4h.. Welcome back ATV6;)  Sen var det två timmar kommunikation, det var lite mindre ansträngande.

SEN kom huvudpunkten på veckan.. Eller huvudpunkten sen jag kom ner hit igen efter sommaren faktiskt. Älskade sis kom hit=) ÄNTLIGEN! Den jag saknar mest av allt när jag bor här är utan tvekan henne!
Vi lagade god mat, surrade, ventilerade och bara mös under hela kvällen. En oerhört behövlig återförening.
På Tisdagen fick jag äran att ta med mig henne på skolan! Kände mig stolt som en tupp av att få presentera henne för min klass:D Nåja, NÄSTAN hela klassen var ju där.. Gick superbra trots att hon var en gnutta nervös innan det=) Om jag får säga det själv så verkade hon vara lite väl intresserad av föreläsningen och jag tycker att hon passade aldeles ypperligt i skolbänken bredvid mig;)
Efter skolan träffade vi LillaC och fikade med henne. Mycket att gå igenom, analysera och ventilera.. Vad skulle jag göra utan dem??
På kvällen mös jag och sis på hemma. Kollade på tv å käkade lite karra=)
Varför går tiden så fort?? Och snabbast går den faktiskt när man helst av allt skulle vilja stanna tiden för ett tag. Hur som helst så var det några supermysiga dagar och som vanligt involverade det en hel del tok=) Räknar med att hon snart är på plats igen och det ser jag fram emot!

Igår var jag trött.. Nej, inte trött, nånting annat!! Dubbeltrött.. På morgonen såg C ut att sova så gott så jag kunde inte förmå mig att väcka henne innan jag for till skolan. Dessutom så ville jag helst skippa ett hejdå.. Har redan varit med om ett sånt när hon var här på blixtvisit så det skippar jag hellre.. haha!
Eftersom jag inte hunnit ta igen de sömntimmar som jag gick miste om under helgen och eftersom jag och sis inte riktigt prioriterade sömn när hon var här så vad jag inte världens piggaste. Eller gladaste..=( Hade en sjukt dålig dag igår och jag bara sov och sov när jag om hem från skolan. Tror att det finns många faktotrer till att gårdagen var piss, dessutom så var jag som sagt sjukt trött och det förbättrade inte direkt humöret. Hur som helst så känndes skoldagen sååå lång och jag trodde jag skulle somna där jag satt. När jag kom hem tippade jag direkt ner i soffan där jag låg tills det var läggdax. Ingen middag och inte många vakna minuter. Jäkla skitdag, tack och lov kunde jag i princip sova bort den, iaf kvällen!

Idag är en bättre dag=) Tror att sömn var exakt det jag behövde. Skoldagen idag gick betydligt mycket bättre än igår, trots att dagens var mycket längre! Humöret var tack och lov som det skulle igen=)
Helt sjukt, känns verkligen att kroppen inte är van med 7h skoldagar, blir såååå trött! Men en positiv trötthet. Helt underbart att få komma hem näst intill slutkörd och känna att hjärnan verkligen har fått jobbat. Att man faktiskt har lärt sig saker! Hur kan man sitta i 7h (minus en timmes lunch) och lyssna på saker och sedan tycka att det är tråkigt att det är helg och att vi ska få 3 dagars ledighet?? Ska man verkligen längta till måndagen innan helgen ens har börjat?? Ställ en diagnos någon, snälla?!!

Min kropp är oändligt tacksam över att få vara ledig från jobb i två dagar. Jobbar imorgon men är ledig lördag och söndag. Jag har lovat mig själv att den här helgen ska jag lägga mig tidigt  på kvällarna och plugga mycket på dagarna. Jag behöver det verkligen och ser faktiskt fram emot det. Tänkte försöka hinna med att åka bort till Nine och kolla hur det blev efter nyöppningen. Hoppas verkligen att allt går som jag vill så att jag får jobba några timmar ibland. =)

Imorrn är det fredag och jobb. Jag stänger imorrn så mellan 11-20 blir det till att slita. Tror att jag ska köpa med mig mat hem efter det och frossa lite. Den här helgen ska vara en sån helg=)
Lite synd att jag jobbar imorrn dock.. S i min klass, han är yoga och spinninginstruktör. Jag blev erbjuden att vara försökskanin på hans nya Yogapass imorrn, hade varit roligt! Hade vart en rolig syn, 4st blivande apotekstekniker, två killar och två tjejer skulle stå där och försöka vara smidiga.. En av oss är dock instruktören himself, men ändå. De tänkte absluta med en lunch tillsammans, hade vart kul å va med! Försöker få dem att komma bort på jobbet och ta den där lunchen, får se hur det går=)

nu ska jag diska lite, sen äre tvn för resten av kvällen känns det som!

Ha det bra alla!

Maja!

Jag kollade precis på "Singelcoaherna" på tvn. Maja! Vilken tjej. SÅ vill jag oxå vara.. Först fick hon gå runt på stan och be killarna ge henne en kommentar.. Jag menar, VILKEN tjej skulle våga det.. Men det var inte allt. Hon fick senare gå runt på Grönalund och bjuda ut en helt okänd kille på lunchdate.. Vaa?! Kan man göra så? Jag är absolut impad av den tjejen och det var så roligt att se hur hon växte under den där tiden.
Men är det så man ska göra??

"-Hej! Jag hade tänkt att du/ni ska få ge mig en komplimang!" 

Och sen då:

"-Hej! Jag tänkte att du och jag skulle gå på en lunchdejt imorgon"

Aldrig att jag skulle säga så.  Jag skulle skämmas ögonen ur mig.. Men Maja, hon fixade det stencoolt!
Är rädd att jag kommer vara singel för alltid om det är på det där viset det ska gå till. Dessutom hittade hon en superfin kille. Jag skulle nog behöva en singelcoach jag med.. Någon??!

Idag har varit en fixardag för fröken Engström. Först hade jag världens mysigaste LEDIGA morgon. Åt frukost och tittade på nyhetsmorgon i lugn och ro. Fick ett telefonsamtal om att det var världens finaste väder ute så jag fick bråttom ut med kaffekoppen=)
Sen försökte jag göra mig lite fin eftersom jag skulle ta kort idag, men det orkade jag inte. Fick bli som det blev istället!
Knallade iväg till centrum och drog mitt strå till stacken och förtidsröstade. Nu är det gjort, skönt!  Röstade om trängselskatten oxå.
Sen gick jag till fotobutiken och tog en bild till mitt nya körkort... På tiden, eller hur?!! Men nu har jag iaf både beställt papperna och knäppt bilden så nu är det bara att vänta!

Sen har jag zzzzzzzovit. Huvudvärk som bara den=( Men efter lite sömn, mat och en kopp kaffe så börjar man komma tillbax på banan igen. Nu ska jag invardera tvättstugan så jag kan känna mig riktigt duktig=)
Vi blev förresten färdiga med grupparbetet igår och det känns såååå himla skönt. Efter 3hs sammanfattande så satt vi där nöjda och gada


Ha en trevlig kväll alla! Bye!

Det där om att bara vara..

Det där om att bara vara..



Snart är hon här..=)

Oftast när vi umgås blir det kaos. Det blir tok och skratt och jag har ofta träningsvärk i magen när jag vaknar efter att vi umgåtts en kväll. Jag längtar tills vi får skratta så, åt saker som bara vi tycker är roliga. I själva verket behöver det inte ens vara kul, vi skrattar ändå. Ofta åt obetydliga saker, ofta åt andra personer.. Men det finns stunder då vi bara är oxå.. Vi behöver inte ens prata. Vi bara ÄR. Som på bilden.. Den är tagen från vår fjällresa i höst. Det mest fridfulla stället, på en av de vackraste platerna jag varit på. Vi hade vandrat i några timmar,fikat lite och vi  återhämtade oss lite. Inte ett ord. Bara vara.

Kontraster

Idag hade vi vår näst sista föreläsning på Univers. innan vi återgår till vårt kära Schartau. Det betyder alltså sista föreläsningen innan vårt grupparbete ska lämnas in. Till saken hör att 2 av våra totalt 5 gruppmedlemmar inte var närvarande för dagen. Det innebär kaos eftersom att analysen vi övriga 3 skulle göra inte går att slutföra utan de andra 2 personernas arbete.. Ja, så att.. Det gick ju jättebra för vårt lag idag, inte ett dugg hispiga var vi.. MEN det ordnade sig=) Slår man bara sina kloka huvuden ihop så brukar det mesta fixa sig;) Imorrn ska vi iaf ses på skolan och (förhoppningsvis) slutföra arbtetet så det bara är att maila in på fredag!
I pausen från föreläsningen så var ungefär hela klassen lika förbannade.. VARFÖR ska vi gå den här kursen?? Den har ingenting som helst att göra med vår utbildning. Vi har inte ens nytta av den i verkliga livet. Samtalsanalys och transkription.. What?? När vi analyserar så ska vi INTE analysera vad personerna tänker eller menar ( det gör man iofs lite föööör ofta privat kanske...) utan HUR de säger det. Det spelar ingen som helst roll vad de pratar om. Utan HUR de pratar. Pratar de med en utandning? Inandning?? Betonar de vissa delar av ordet och hur långa är egentligen pauserna mellan meningarna? Stakar sig personen när den pratar? Säger personen "är" eller "e" (pratar de någon dialekt)? Skrattar personen? När är det läge för bytessats?? Den här kursen gör bara att man inte kan lyssna på en person privat heller, man bara fokuserar på hur personen pratar, inte vad den säger.. HALLÅ??! Vi tar lån för det här, lär oss något relevant istället! Stackars föreläsare, han gör ju faktiskt bara sitt jobb och vi bara är less.. Han känns iofs lite för överkvalifisierad för vår klass, lite för smart!

Under de här veckorna har jag verkligen känt kontrasterna mellan att läsa saker man måste och saker man vill läsa. Skillnaden är STOR! Jag längtar så mycket att det inte går att beskriva tills vi får komma tillbax och läsa det vi SKA lära oss.
Ikväll satt jag och tittade i vår planering för höstterminen och jag ville bara slänga mig på böckerna och börja läsa själv på en gång.. Vi kommer göra så himla mycket, vi kommer att bli bäst på det här;) Det är verkligen mycket vi ska lära oss på en termin, plus att vi har 5 veckors praktik också. Jag kan inte beskriva hur hispig jag känner mig över att få sätta igång med både det teoretiska och det praktiska. Får man plugga dygnet runt?? =)

Ikväll hade jag ett långt samtal med sis.. Helt sjukt hur mycket jag saknar henne, å snart är hon här=) Idag var vi båda på sånt där härligt humör (som får mamma att vilja skänka bort oss gratis, och pappa att bara höja på ögonbrynen och skaka på huvudet.. VI VET att ni tycker att det är roligt innerst inne;)) och vi bara sjukade oss. Först pratade vi om en hel del seriösa saker, saker som man måste få ventilera sig om.. Hon berättade saker som hon ville säga och jag gjorde samma sak.. Skönt, verkligen!! SEN spårade det ur som det bara kan för oss=) Haha, jag önskar verkligen att hon hade varit här då, jag saknar att få skratta tillsammans med henne och vara på det där humöret tillsammans med henne. Videosamtal är verkligen en fantastisk uppfinning. Även om man kanske inte alltid säger så vettiga saker så ser man varandra och får en känsla av att avståndet är liiiiiiiite kortare än vad det verkligen är! Så nära att man till och med ser in i näsan på varandra.. haha! Längtar..

Nu äre nog sömn som gäller för mig...

Tack å bock!

Världsproblem

Hur 17 ska man klä på sig idag?? Jag ska åka till skolan om 10 min och det är 10c ute. Men på dagen ska det tydligen bli 22c.. Hmm, svårt! Får nog bli en kofta som det bara är att ta av sig sen.. Men skor då?


Haha, glad att man inte har värre problem än såhär:D

Helgen

Jaa, då var den helgen över då.. Och vilken helg sen! Nice=)


Fredagen var det skola vilket inte sker allt för ofta nu för tiden=( Tack och lov är det sista veckan vi är på Universitetet till veckan, jag längtar verkligen tills vi är tillbax på VÅR skola igen. 2 föreläsningar i veckan passar inte riktigt mig så bra. Jag får knoster och blir rastlös. Tack och lov får jag jobba en del nu, då slipper jag bara driva runt;) Från och med nästa vecka är vi tack och lov tillbax till älskade Schartau igen, med ett något roligare schema än nu. Måndag-Torsdag kommer vi att gå mellan typ 9-16, då blir jag förhoppningsvis nöjd:D


Just det, åter till ämnet.. Var på skolan i fredags och hade en mindre intressant föreläsning.. Det har inte ett dugg med vår utbildning att göra, känns mer bara som en utfyllnadskurs.. jaja!

For in till jobbet en sväng efter skolan och där hade det tydligen varit kaos den daget. Tråkigt för dem då. Han med en snabbfika med S iaf, och hon fick ventilera sig lite om dagen som hade varit. Roligt när man kommer arbetskamraterna nära och när man känner att de anförtror sig åt en=)


Jag satt nog lite för länge och fikade med S, för jag fick helt plötsligt tokbråttom och var tvungen att åka hem. Kom hem, packade ihop lite saker och for igen. In till centralen och på nästa tåg till Uppsala=) Äntligen fick jag träffa A igen, ett kärt återséende!

Vi gick och åt och satt där i ca 2h å surrade om allt. Mest om hur hon har haft det sen flytten och om allt nytt som händer för henne nu. Hon känndes harmonisk på något vis, tror att flytten har gjort gott för henne och det glädjer mig!

Sen for vi hem till henne och köpte lite karra på hemvägen. Landade i soffan framför ”Idol” och myste på. När klockan var nio så hade vi näst intill somnat i soffan båda två, haha! Hårt att vara student;) Vi tvingade oss igenom en film och intalade oss att vi inte alls kunde sova bort en hel kväll när vi väl sågs.

Lördag så knallade vi iväg in till stan. Har verkligen dålig koll på Uppsala men jag tycker att det är en jättemysig stad, verkligen! Har en känsla av att jag kommer spendera betydligt mycket mera tid där framöver än jag har gjort hittills.

Vi gick runt på stan, småshoppade lite och sen gick vi till en studentnation och fikade. Mys!

Det är lite komiskt faktiskt. Vi satt och pratade om när jag allltid följde med henne hem efter skolan när vi gick i åttan. Helt sjukt vad mycket vi har gått igenom tillsammans sen dess.. Och det roligaste av allt är att vi fortfarande är så bra kompisar. För mig finns ingenting annat. Det känns som att vi alltidhar funnits för varandra och jag hoppas verkligen att vi kommer att göra det framöver oxå. En helt underbar känsla att ha henne på nära håll igen. Om vi båda har tid så kan vi faktiskt träffa varandra varenda vecka om vi vill. Jag behöver henne, hon är en så stor del av mig och påminner mig om vem jag är och vem jag har varit förut.


Åkte hem på eftermiddagen för att träffa T. Vi skulle ses vid slussen och han hade snickrat ihop nåt bus, det visste jag. Vi träffades där och därifrån tog han med mig till Djurgårdsfärjan.. Vi skulle på GRÖNALUND!!! Jag ljuger inte när jag säger att det blir roligare för varje gång man är där. Vi åkte karuseller, kutade runt som små barn och skrattade exakt hela tiden. Det var verlkligen en rolig överaskning och jag hade så himla roligt!!! Blir så glad av att umgås med honom för vi skrattar så himla mycket tillsammans och allt är så himla avslappnat. Roligt att se honom glad efter de gångna veckorna. Om det är en person som jag verkligen vill se glad så är det honom. Att veta om att han är ledsen gör mig illa till mods.

”She´s only got herself to blame..”

Efteråt gick vi till ett ställe på Odenplan där vi svslutade en mycket lyckad kväll med ett glas vin och mycket skratt! Tant Madde for dock hem tidigt och innan klockan var ett så låg jag å nästan hade somnat sött hemma.


Idag var det jobb som gällde och efter det så bjöd LillaC hem mig på middag. Tack=) Mycket gott och jag har lite smått dåligt samvete över hur trött jag var efter en hektisk dag på jobbet. Åter igen kom jag hem tidigt för att sova.

Imorrn är det oxå jobb för hela slanten, jobbar öppning.


Nu äre gonatt för tant!


Saknar sis så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Skulle kunna göra nästan allt för att få ha henne här nu..!


Sov!



Keativitets- och energibomb!

Toddiloooooooooooo!

Kan inte beskriva.. Jag är full av energi och kreativitet just nu:) Jag vill bara gå ut å springa, städa garderoben, sortera papper, måla tånaglarna, springa runt på stan, gå i skolan, jobba, partaya lite, skriva rent anteckningarna från föreläsningarna, åka runt å titta på fina ställen och saker, läsa en bok och samtidigt stå på köksbordet och shaka loss till R.E.M´s "End of the world" medan jag hånflinar hösten och regnet rakt i ansiktet! :D *andas*  Jag mår bra!

Tyvärr så är jag lite föööör kreativ inom vissa ämnen. Shopping.. Livsfarligt. ALLT är snyggt! Byxor, tröjor, accessoarer, väskor, jeans, SKOR, linnen, väskor.. Det här håller inte. Jag har åkt på samma syndrom så min kära vän A i Uppsala!! MEN, jag har övat på mitt studenttänkande sen i Januari, det är nog det som är min räddning! Tack!

Idag har varit en världsbra dag. Förljde med K och tittade på ett studentrum till henne. Supermysigt!! Jättekul att få spendera en heldag med henne, har inte blivit att bara vi två har suttit ner och pratat och umgåts riktigt sen skolan satte igång. Både hon och jag jobbar och inte var hon med i Lördags heller. Iaf så kollade vi på rummet å efter det tog vi en sväng till Huddinge (rummet ligger i närheten). Där fikade vi och pratade en massa. Men som vanligt så blev det bara en massa tokerier av allting och jag blir alldeles glad i hela mig när jag känner att allt är som det brukar vara med mina härligt vrickade vänner här nere=)

Igår var det en lång dag. Möte på skolan (min RIKTIGA skola!!!) i typ en timme, sen var det bara att rulla iväg till jobbet. Bra dag, var en ny tjej som provjobbade. Jätteduktig på en gång så både jag och S var nöjda över att det äntligen kom en vettig person som inte bara står å glor:) Jobbade stängning och det var en bra dag!
På kvällen hamnade vi på Ekens uteservering igen, en favorit i repris från förra Ondsdagen. Trevligt värre=)

Nää, nu ska jag försöka göra någonting åt mina hemska klor.. 2mm för långa gör att jag ska kunna hantera dem, haha!

I morgon ska jag åka till A i Uppsala. Längtar obeskrivling mycket, saknar henne så det ilar i mig..!!!

Idag vill jag skicka alla mina kramar till Malmö.. Tänker på dig vännen!
Hej svej!

PS. Idag hade nya Apoteket i Haninge öppnat. Det kliade i mina fingrar och spratt i hela mig när jag gick dit, jag var bara tvungen att få handla lite.. Men det var saker jag verkligen behöver.. Okej, jag kanske inte egentligen behöver dem prick nu, men det kommer till 110% att användas flitigt:D DS

Gula faran är borta;(

Okej, nu vill jag bara varna personer som är känsliga för arga människor som är en gnutta fula i munnen..


Men faaaaaaaan vad less jag är nu!!! Nån dum jävel har snott min Gula faran, min CYKEL är stulen;( Jag blir så sjukt upprörd att jag inte vet hur jag ska beté mig!! *morrrrrrrr* Man ska fan inte lita på människor.. Nu håller jag faktiskt med min farmor en gnutta, lita ALDRIG på någon!!!
2st lås, TVÅ STYCKEN LÅS har den dumme fan sågat sig igenom för at stjäla min inte allt för snygga hoj=(
Jag slår vad om att det var en karl som gjorde det (okej, det behöver det inte alls ha varit, men det blir lätt att jag vill skylla på dem..) Hoppas iaf att personen i fråga var ful och stukar en tå eller något som straff. Usch!



Hösten

Nu är det sådär mysigt mörkt ute! =) Jag tänkte bara uppmana alla att tända massvis med ljus (bara om ni har en brandvarnare hemma!!!) ikväll, koka lite te, krypa upp i soffan under en filt och titta på Beck !
Hösten har verkligen sina fördelar den med. Och snart kan jag till och med använda min nya jacka=)

Ha en mysig kväll alla, det ska jag ha!

Sedan sist..

Jaa, jag vet inte vad jag har gjort.. Men fullt upp har det varit. Jag är tillbax i Sthlm igen och det är helt jäkla underbart!


Fjällresan! Den blev otroligt lyckad och det är ett minne för livet vill jag lova. Har fått ut så otroligt mycket av den resan och vi hade så himla roligt!!

Man är dum egentligen som inte reser mera inom Sverige. Naturen är helt fantastisk och jag kan verkligen inte säga att jag har varit med om någonting liknande Björkliden. Naturen, luften, allt! Vattnet, skogen, luften och bergen! Jag känner redan att jag har ett starkt behov av att åka tillbaka dit igen, det skulle vara slöseri på tid att INTE åka dit igen.

Vad gjorde vi då hela resan? Jo, först spenderade vi 2dgr i bil. Övernattade i Arvidsjaur på vägen upp. Sedan har vi kollat på otroligt vackra ställen som Vattenfall och andra beundransvärda naturfenomen. Jag, pappsen och sis var ute på en vandring till Trollsjön en dag. Så himla faschinerande! En superbra dag och jag är så glad att jag fick uppleva allting med dem!

Lite shopping han vi med under veckan också. Haha, Kiruna är inte en stor stad men visst kan man shoppa loss iaf=)

Är så himla tacksam över den här resan så det går inte att beskriva. Vet inte hur jag kan tacka min kära lilla farmor nog.. Hon har verkligen skämt bort oss i dagarna tio.. Inte bara med materiella ting utan alla upplevelser som hon har gett oss. Jag förstår hur hon och Farfar kunde åka upp dit varje höst i nästan 30 års tid. Och jag är oändligt tacksam att hon vill dela med sig av alla dessa upplevelser. Ovärdeligt!

Jag, syster, papps och farmor i 10 dagar. Tro det eller ej, men vi har verkligen skrattat oss igenom de här dagarna.. Ja visst är det inte alltid frid och fröjd dygnet runt när 4 olika viljor vistas på samma ställe i över en vecka, men det är smällar man får ta. Vissa är tjurigare än andra, det får man leva med. Men som sagt har vi haft otroligt roligt tillsammans och spelat kort, ätit mat, fikat, druckit lite vin, och varit ute i friska luften tillsammans och det blir ett varmt minne för min del.


Nu är jag som sagt tillbaks i Sthlm.. Kan inte beskriva känslan jag känner nu. Jag är full av energi och jag är så glad över att vara tillbaka hos mina vänner här nere och det är underbart att få komma in i det rätta vardagslunket igen! Jag trodde att det delvis skulle kännas hemskt att åka tillbax hit eftersom man var van att vara hemma i Sundsval igen och har varit i närheten av sina kära i nästan två månader. Och visst, SJÄLVKLART har det varit toppen att få vara hemma och bott hemma ett tag, men när jag kom tillbaka hit så visste jag inte riktigt hur jag skulle bete mig. Jag tror bestämt att det här är rätt för mig. Och utan att man har tänkt på det så himla mycket så har jag faktiskt byggt upp ett liv här. Jag har skolan, lägenheten, jobbet och mina vänner som jag verkligen behöver. På något vis känns det som att alla pusselbitar är på plats när jag lever det här livet. Jag trivs mycket bättre med den jag är här till och med. Jag är precis samma människa som när jag är i Sundsvall men det känns som att det utrymmet jag får här nere och allting här gör mig mera tillfreds med mig själv!

Som jag har längtat hit.. Efter allt, efter alla!


Den här hösten blir min höst, jag känner det. Jag LÄNGTAR efter allt som händer nu och jag myser var enda dag över allting.

Nu har skolan varit igång en vecka och jag längtar tills på tisdag när jag ska dit igen. Det nästan pirrar i magen när jag tänker på allt den här hösten har att ge. Skolan, jobbet, praktiken, alla roliga saker jag å mina lovely ska göra. Samtidigt vill jag att tiden ska stanna, vill aldrig att det här ska ta slut!


Nu ska jag sluta vara så djup och berätta vad jag hunnit med under den här veckan jag har varit här.

Kom hit i Måndags. Lagomt trött efter att först åkt bil i 2 dagar och sen en tågresa ner hit. Var duktig och packade upp och tvättade direkt. Somnade som en liten bebis på kvällen. Sov lite halvdåligt på natten, tror att det berodde på lite nervositet för skolstarten, haha man är som en liten unge!

Tisdag så smälde det. SKOLA=) Lagomt svårt att koncentrera sig på föreläsningen när man hade massa folk man inte hade sett på hela sommaren och bara ville krama om och prata med. Härlig återförening måste jag säga. Allt var precis osm vanligt och då är jag nöjd=)

Efter skolan blev det nästa kära återséendet för dagen. LillaC=) Nu är vi båda på plats igen och det är ljuvligt! =) Blev tokshopping den dagen, jag kan inte behärska mig.. Men nu är jag redo att ta emot hösten med öppna armar.

Onsdag tog jag en välbehövd sovis. Alla spänningar hade släppt och äntligen var allt som det skulle vara så man kunde slappna av igen=)

For till LillaC och vi promenixade på Söder och mös på. Ljuva Stockholm!!! Satte oss på Ekens uteservering vid Slussen och drack några öl på kvällen. Härligt att bara kunna sitta och vara helt anonym. Dessutom var det en jättefin sensommar/förhöstkväll och det kryllade av människor ute.

På på Torsdagen fick jag jobba!!! Tjohoooo, det var såååå kul. Har saknat det med. Härligt att få träffa arbetskamraterna igen och jag får så mycket energi av allt som händer och av allt jag får göra!

Jättekul att gå jobba igen iaf och tack och lov så hade jag inte glämt bort någonting=)

På fredagen var det skola igen som följdes upp av en lunch med mina flickor. Alla 8 samlade igen... En sallad, en latte, en uteservering och solsken tillsammans med flickorna var INTE fel. Så kul och såååå surrigt=) Nice!

Efter ca 2 timmars luch med girlsen så skulle jag jobba igen. Tiden gick såå snabbt och det flöt på bra!

Efter jobbet blev det lite småstressigt. Både jag och C jobbade till sju och klockan åtta skulle vi befinna oss på Grönan. Sagt och gjort! En jättebra konsert med Håkan Hellström=) Full av energi blev vi efterår och vi lämnade stället med ett léende på läpparna. Halkade in på Debaser och tog oss en öl på uteserveringen innan vi gick hem och la oss vid tolv-halv ett nångång.

Igår var det lördag, den stora partydagen=) Småpysslade lite på dagen innan det var dax att kl sju träffa upp tjejerna på T-centralen. For tillsammans hem till E där inflyttningsfesten snabbt var i full gång. E hade fixat och grejat hela dagen. Snittar med Avocado och lax, skinka och senap samt räkor, rom och majonäs. Mmmmm! Chips, oliver och en massa annat tilltugg och Vitt, rött vin och skumpa. Mycket nytt folk träffade man och det var en väldigt bra tillställning=)


Idag är jag trött. Och nöjd över min första vecka i Sthlm. Och nöjd över att vi har bokat vår nästa kryssning. Den 28e smäller det=)


Nu ska jag ta igen de där städtimmarna som jag lyckades sova bort tidigare idag..

På återséende!