Bock

Japp, då var dagens sysslor över, nu kan man sätta en bock på dagens sysslolista=)


Vi har diskat tanken, eldat så vi har något varmvatten imorrn när det är dax å duscha, och vi har tvättat och hängt tvätten:D Jag och Emil fixar allt tillsammans;) Börjar få för mig att det är en hund man ska ha, inte en karl. Finns nog inget/ingen som är så trogen som en vovve. Nu liggen han å sover på min fot. Nästan så att man inte vill resa sig upp för att man inte ska störa honom=) Hade lite nosvård idag oxå, lillstackarn fick ju en liten fästingvän där igår:( Men nu har vi tvättat lilla svullnaden och fått bort allting!


Jag har även hunnit lägga en äggmacka upp och ned på skinsoffan sen sist.. Mitt toppenhumör försvann på en tiondels sekund och jag var arg som ett bi. Men sådär har hela min dag sett ut i princip. Jag vaknade glad tills jag tittade ut genom fönstret. Det var semesterväder, alltså regn! Gaaaaaah! Ville bara lägga mig under täcket och grina lite. Men jag tröstade mig själv med att påminna mig om att jag faktiskt var ledig och skulle vara glad för det. Gjorde mig lite kaffe ist och samlade mig lite.
När jag intalade mig själv att jag inte var så grinig lägre så ringde jag A. Hon blev ungefär lika glad som jag blev när jag tittade ut genom fönstret. Men vem skulle inte bli sur när någon ringer och väcker en, dessutom med en pissig vädernyhet. Vi svor lite över vädret tillsammans ett tag innan vi bestämde att vi skulle ses å ta en fika så vi fick snacka lite skit.

Blev glad när jag träffade henne. Vi har knappt hunnit träffas de här veckorna för båda hhar jobbat. Vi fikade och fönstershoppade lite.
Sen for jag hem och var glad. Sen jättearg. Varför vet jag inte. Joo, msnade med nån som inte gjorde mig på bra humör.. Som sagt, tror bestämt att det är en hund man ska ha..
Promenixade lite med vovven och blev glad igen. Pratade med LillaC oxå, efter det var humöret på topp. Sen hände den där äggmackincidenten.. Nu äre nog dax att sova. Mina nerver är trötta!

Imorrn ska jag äntligen träffa P och hennes lilla C. De har varit in på jobbet några gånger och jag vill verkligen vara äta upp honom när jag ser han!! Ska bli så kul att ses igen.


Nu är det god natt, det tar på krafterna att vara piga:D


Semester!

Regnet bara öser ner.. Å det är väl klart, det är ju min första semesterdag! Haha, har varit världens bästa sommar å så har man jobbat exakt hela tiden. Nu har man äntligen semester i 2veckor och då öser regnet ner så att det räcker för hela sommaren. Well well, det är ju iaf skönt att vara ledig. Dessutom så hade jag världens bästa vår/försommar när jag i princip bodde utomhus dygnet runt. Sådeså. Får väl pressa i solarium innan skolan börjar så att man inte är blekast i klassen;)


Som sagt har jag äntligen semester!!! =) Först jobbade jag i 4v på W i Sthlm. Det var roligt på sitt sätt. Gillar den sociala biten och tempot med att jobba där. Nog för att det var jättelugnt de varmaste dagarna där, men det ”vanliga” tempot tilltalar mig verkligen. Var iaf kul att få vara i Sthlm en del av sommaren oxå. Den staden växer för mig precis hela tiden. Den är underbar och på sommaren finns det inte mycket som slår den staden!!!

Sen har det blivit 4v jobb här hemma med det jag verkligen kommer att jobba med. Väldigt lärorika veckor har det vartit och jag har fått göra mycket som jag kommer kunna ta med mig i skolan och framtiden. Men som jag har nämnt tidigare så fick jag göra mycket som jag bara blir less på. Att stå i kassan får mig att känna som att jag sitter i en bur. Jag vill bara springa ut på golvet och göra det jag kommer göra i framtiden. Men det går inte, inte nu. Men jag lägtar verkligen tills jag får göra det!


Nu är jag hemma. Jag är piga denhär veckan, haha! Iaf hus/hundvakt å så har jag lite mera sysslor att sköta. Jag å E är som ett gift gammalt par nu. Han är kul. Vi gick ner å hämtade posten förut å han var sååå stolt när han fick bära tidningen, han växte nästan till en Mellanschnauzer=) Ikväll ska vi iaf kika på fim och bara vara, blir förmodligen en tur till mormor för oss imorrn.

Den lilla stackaren fick förresten en fästing på nosryggen igår=( Äckligt! Men den är borta nu, iaf kroppen. Måste hålla lite koll på det där så att det inte blir infekterat eller något. Hoppas det går bra iaf. Fram med sårtvätt och pincetten bara.. Räknar med att vara hatad av honom en stund efter det, men det får jag väl ta då!


Tanken var egentligen att jag skulle spendera min första semesterdag på playan med A. Trodde vi ja.. 18c å regn.. skitkul! Blev en fika och lite fönstershopping på stan istället. Finns så himla mycket jag skulle vilja köpa inför skolstarten nu.. Åhhh snart börjar det verkligen igen. Om mindre än 2 veckor är man tillbax:D Längtar..!


Nu närmar sig fjälltrippen med stormsteg!! Ska bli kul, mysigt!! Få lite friskluft. Men frågan är ju om luften kan bli så mycket friskare än vad den redan är där jag befinner mig nu?!!=)


I sommar har jag verkligen fått det bevisat för mig och jag har kännt gång på gång att det här är verkligen mitt paradis. Jag trivs på många ställen, har väldigt lätt att anpassa mig till olika miljöer och ställen. Men det finns verkligen inget, inget annat ställe som jag trivs så bra på som här. Eller jag kanske kan trivas ungefär lika bra på andra ställen som här, men inget annat ställe får mig att känna mig så lugn och hemma. Det här är verkligen hemma!


Nu ska jag laga lite mat och filura lite på vad för film vi ska se ikväll=)


Have fun!


If someone said 4 years from now..

 

För fyra år sedan så var jag 17 år. När man är i den åldern så får jag för mig att man kanske inte alltid tänker så klart och man kanske inte riktigt vet vad man vill när det gäller olika saker. Iaf så var jag så då. Alltså precis som det är nu, 4 år senare när jag är 21.
I vissa situationer så kanske jag inte riktigt uttryckte mig på ett sätt att man förstod vad jag menade. Jag tror inte ens att jag pratade klarspråk med mig själv alla gånger. Precis som nu.
Enligt mig så är det inte så konstigt att man kanske begår endel misstag ibland. Saker och ting kanske inte alltid blir som man hade tänkt sig att de skulle bli.En drömbild av någonting kanske förvandlas till någonting skrämmade i det verkliga livet. Kanske var man inte redo för situationen i verkligheten, kanske blev det bara helt fel av någon annan anledning.
Jag tror att alla människor flera gånger i livet begår misstag och blir besviken på verkligheten ibland. Så är det. Jag tror att man lär sig mycket av sånt och man växer och blir stark av alla motgångar. Så ser iaf jag det.
Även fast jag nu, 4 år senare, fortfarande är ganska förvirrad av mig och har lite svårt att hantera vissa situationer så kan jag ändå gå vidare. Jag tycker inte att någonting som hände för 4 år sedan ska behöva betyda att två vuxna (näst intill..) personer ska behöva ignorera varandra trots att båda två är mycket väl medvetna om att den andre är där.. 4 år!!! Om man inte ignorerar varandra så får man en blick som ser ut att vilja döda. Vad sitter det i då? Vad är det som gör att man inte kan släppa saker, gå vidare och inte lägga ner så mycket möda på en grej som hände för 4 år sedan?
Självklart har alla sånnahär grejer 2 sidor. Två personer med varsin syn på det hela. Men som sagt, 17 år, vårkänslor, förvirrande tankar, ovisshet, ”förbjudna känslor”.. Är det inte något som alla nångång går igenom? Iaf någonting liknande.
Vi vet mycket väl vilka varandra är. En gång kände vi varandra (trodde vi iaf..). Vi tyckte om varandra, men från ett håll var inte känslorna lika starka. Sen gick någonting snett. Tydligen så snett att man var tvungna att ignorera varandra och näst intill hata varandra.

Idag resonerar jag inte på samma vis som för 4 år sedan. Mina värderingar är annorlunda och jag tänker verklgen inte på samma vis som då. Jag hoppas för guds skull att om ytterligare 4 år så har jag inte samma värderingar och tankar som idag. Då tänkte jag (försökte iaf..) som en 17åring, idag som en 21åring och sen som en 25åring..

Det var bara en liten parentes för idag..


work, work, work..


Jobbet är min värld. Jag känner mig som en dålig kompis/dotter/syster/bakant nu. Hur svårt är det att ringa ett samtal? Hur jobbigt är det att skriva ett sms å skicka iväg? Skitsvårt och jättejobbig tydligen. Jag har dåligt samvete, så är det! Men jag har inte glömt er!!!! Jag tänker på er och ni får vara arga på mig om ni vill. Jag kliver upp på morgonen, racar iväg till jobbet, spenderar en 8-10h där. Åker hem, äter och sover. Men där emellan så kan man faktiskt skicka iväg ett mess/ringa ett samtal. Jag vet. Men jag orkar inte. Tror förkyldningen inte försvunnit ur kroppen helt heller, men det är inte heller en ursäkt. På lördag är min sista arbetsdag, sen är jag tillbax igen=) Ska bli skönt med 2 veckors ledigehet, varav en ska spenderas till fjälls!


Jag längtar.. Jag längtar så otroligt mycket! Och nu börjar det faktiskt att dra ihop sig, på riktigt! =)


Nu äre natt, vill sova!

So long!


v.31



Då var det fredag igen då. Skönt att det är helg tycker vissa, skönt att inte börja jobba förrän kl tio imorrn tycker jag=)


Vad har då hänt denna vecka..?

Slutade hyfsat tidigt i måndags (kl 17) och skyndade mig hem till mamms för att hinna njuta av en ledig kväll:D Åt mat å slappade, sen kom LillaC på besök oxå! Var otroligt kreativa å snickrade ihop de snyggaste inbjudingskorten man kan tänka sig;) haha!

Tisdag var jag hemma från jobbet (pga av myrorna i halsen, ni vet..) På kvällen var det Tacokväll hos mormor:) Hon var såååå imponerad av att jag kunde göra ”tacas” helt själv utan recept. Haha, hon är söt och man blir så glad av att se hur engagerad hon är och hur mycket hon anstränger sig för en kväll med mig=) Hon var riktigt pigg och pratglad och vi hade verkligen en mysig kväll med tacos, glass och allsångsavslutning!

Onsdag var det lite avskedskalas.. L har flyttat. Till MALMÖ! Va?? Det Malmö som ligger ca90 mil bort?? Jaa, precis det Malmöt pratar jag om.. Knäppt va?!! Jag önskar iaf henne all lycka och hoppas att hon får det minst lika bra som jag har fått det i mitt studentliv=) Ska ringa henne imorrn å se hur allt går tänkte jag!

Igår, Torsdag, blev det en efterlängtad kvällsfika på W. Trots att man är trött å eländig på kvällarna nu så finns det nästan ingenting som piggar upp som en kväll med flickorna på W=) Eller en kväll med dem över huvudtaget! Tack=) Tog med mig LillaC hem, tror att luften här hemma är bra för henne;) haha!


Idag var det jobb, sen hem till mamms å äta gooooood mat och mysa på. Å nu sitter jag här å smuttar på ett glas vin å bara njuter=)



Snart har jag jobbat tre hela veckor och det känns som att jag började där i förrgår. Veckorna går tokfort men vissa dagar kan faktiskt gå helt galet långsamt ibland om jag ska vara helt ärlig...

Det jag tycker är roligast med att jobba nu är när jag får göra de saker som jag har nytta av att göra, saker som jag kommer göra sen när jag är färdigutbildad och saker som vi håller på med i skolan.Saker jag lär mig av helt enkelt. Det administrativa kanske inte anses som det mest upphetsande man kan göra en morgon vid nio, men jag tycker att det är grymt kul att få lära mig och det känns som att jag har en viktig roll när jag gör detta arbete, haha:D Det har faktiskt sin charm att stå där med sin kaffekopp och göra inleveranser, skriva ut kassarapporter och backups:D

Det som är mindre roligt att göra är faktiskt när jag gör de saker som jag gjorde på jobbet innan jag började plugga. Knäppt, det som fick mig att bli intresserad av just detta, det tråkar mer eller mindre ut mig nu. Det känns som att jag inte kommer någon vart, jag lixom bara är. Men nu när jag har läst en termin och (faktiskt) lärt mig en hel del, så känns det så himla frustrerande att inte få använda mig av mina kunskaper, de lixom bara finns i mitt huvud och bara ligger där. Men jag vet att så är reglerna, ingen färdig examen -ingen rådgivning.

Jag får iaf ut mycket av allt annat, alla andra nya uppgifter som jag har nu=)


Har haft en bra vecka, men väldigt känslosam. Många personer runt mig mår dåligt eller går igenom jobbiga saker just nu. När det är nära personer det handlar om så blir man ju självklart påverkad själv oxå. Önskar man kunde göra någonting, men jag är rädd att man inte kan det alla gånger. Ibland så kanske det räcker att bara finnas till, trots att man inte kan göra någonting relevant åt själva problemet. Hoppas man är till någon nytta iaf. Finns här iaf!


Jag tänker mer och mer på skolan och på de personer som brukar vara runt omkring mig. Jag saknar det, annat kan jag faktiskt inte säga. Ju närmre skolstarten kommer, desto mera längtar jag dit och ännu mera saknar jag dessa personer.

Som sagt, jag tycker verkligen att det är superskönt att vara hemma och få leva mitt ”gammla liv” nu under en del av sommaren. Men det känns samtidigt skönt att veta om att jag ska åka tillbax till Sthlm om några veckor. Tillbax till skolan, tillbax till ”rutinerna” (haha, vilka rutiner?) och tillbax till mitt underbara, underbara studentliv!!! Det kan verkligen vara fattigt och jäkligt ibland, med jag skulle inte byta ut mitt liv som jag lever där för något annat som helst!

Jag vet garanterat om att hösten och vintern har hur mycket som helst att komma med. Både för mig som person och för mig som flitig student:D Shit vad mycket jag kommer att lära mig:D


Jaa, imorrn jobbar man då.. På kvällen är det kalas för fulla muggar, å senare så kommer vi ett gäng att göra smedjan osäker;) Ska bli såååååå kul!

På söndag tänkte jag försöka haffa papps å co=) Hitta på nåt skoj eller bara vara.


Nu ska jag umgås lite innan det är natt.

Sov gott alla.





Myror i.. halsen?

Jaa, jag tror nästan det.. I natt kändes det som att jag hade ett helt myrbo i halsen. Hosta, hosta, hosta.. Idag är jag dötrött och har träningsverk i magen.. Hemma från jobbet=(