Vaddå?

jaha.. nu då?? Är det verkligen meningen att man bara ska gå å vänta en hel vecka på att man ska få veta hur det går?? Vet inte om jag går med på det!


72385-28

I Love Greyan!!! <3

röda nästippar

Jag har då förjäkla vettiga kompisar.. Var har jag hittat dem egenligen?? =)

Veckan rullar på lika snabbt som vanligt och jag lär mig mer och mer om dagarna. Igår lärde jag mig till och med att snickra! Haha! VI fick nya bord till exponering och skyltning och nån måste ju bygga ihop dem oxå;) haha! Roligt värre=) Inte varje dag man får vikarira som snickare inte. Idag fick jag dessutom vikariera som städgubbe:D Haha, vår städis kom lite sent så jag och T bestämde oss för att åka ner i källaren och slänga alla miljader kartonger som vi hade fått med de nya borden. Först fick vi vänligt fråga bokhandeln om vi fick låna deras pallyft och det gick självklart bra. Sen fraktade vi ner en ca 2x2x2m stor hög med ihopvikta kartonger. Det gick jättebra tills plötsling BANG! När vi var nere i källaren så slog en dörr igen.. det är en såndär dörr som man måste ha ett passerkort för att komma igenom. Och det hade vi.. inte! Haha, där stog vi å såg fåniga ut med våra röda näsor, det är nämligen ca 10c där nere. Hm.. nu då?? Vi fick gott vänta tills någon kom och kunde hjälpa oss! haha! Inte varje dag man är in/utlåst på lastkajen/källaren i Globen. Tur att både jag och T har samma sorts humor, det blev en hel del skratt där nere! Vi kom iaf välbehållna tillbax till appo med våra röda näsor och smutsiga fingrar.. Lite kramp i magen oxå efter fnissattackerna, haha!

Imorrn får jag lite sovis. Ska till Shoppen i Farsta och prata med vår duktiga apotekarvän om rökavvänjing. Hon hjälpte oss med lite föreläsning om Mage-tarm förra LIAperioden. Superduktig tjej och otroligt gullig och vänlig. Hon var så duktig och hennes sätt att lära ut var väldigt inspirerande. Så nu ni, nu ska jag lära mig hur folk ska lära sig att avvänja sig med nikotinet. Sådeså;) Kanske springer in å hejjar på mina bekanta på Beckasinen oxå, vill inte att de ska glömma bort mig..!

Ha en bra kväll alla=)

Underbarabar.

Då var nästan hela helgen avklarad. Har haft en skön helg helt utan krav och måsten, så skönt! =)

Igår snurrade jag runt en sväng på stan. Kul, var verkligen längesen jag var på stan. Men det var så sjukt mycket folk så jag blev alldeles trött, blev inte så himla mycket uträttat som jag hade tänkt mig. Folk verkar vara helt hysteriska efter en fattig Januarimånad och bara MÅSTE shoppa.

På kvällen var vi ut och åt, Jag, LillaC och tre av hennes arbetskamrater. Hade bokat bord på Underbarabar och det blev en riktigt lyckad kväll måste jag säga. En riktig tjejkväll med god mat och gott vin, samt en massa skitsnack=) Det enda jag har att klaga på är väl att vi fick vänta 1,5 h (!) innan vi fick maten..! Behöver jag säga att våra humör började svaja lite lätt?? Men när maten väl kom så var den utsökt och vi glömde snabbt bort att vara irriterade. Vi hade egentligen planer på att gå ut efteråt men ingen av oss var i  riktig gå-ut-form så klockan var väl runt tolv-halv ett när vi gav upp. Men för mig var kvällen fulländad iaf och jag var så nöjd att få gå hem och lägga mig. En sak som jag verkligen måste nämna och rekomendera var deras Irish Coffee!!! Mmm!

Idag tog jag mig en sovis och har bara softat. Skönt! Tog en liten prommis innan jag tog itu med disken, sen gjorde jag min favvosyssla på Söndagar.. Reprisen av Let´s dance! Haha, enligt mig är det ett mycket underhållande program=) Börjar bli lite småkär oxå.. Tobbe trollkarl!! =) Vilken energi och glädje!! Hans blick var som ett barns på julafton när han stog och tog emot jurryns beröm. Haha, en äkta charmknutte i mina ögon;)

Är nöjd över att helgen blev så pass nöjd, för nu blir det hårdkörning de kommande två veckorna. Jobbar till helgen, vilket betyder jobb 12 dagar i rad. Plus att en av dagarna ska jag vara med och göra om hela egenvården och det kör vi kvällstid efter stängning. Det kommer inte bara ta en eller två timmar heller.. Men jag ser fram emot de här veckorna, ska bli grymt kul och lärorikt. Med stadig frukost och bra kost över huvudtaget med grönsaker och vitaminer samt lite spinning i mellanåt så ska jag nog fixa de här  veckorna galant;)  och jag ser fram emot allting!! Blir extraroligt när chefen nu har gett mig ett stort ansvar den kommande helgen, återkommer om detta=)

På Tordag har vi reunionmiddag med klassen på Blå Porten på Djurgården. Ska blir kul at höra hur alla har det. Men ingen har det nog så bra som jag, hahahaa! Neej, nu ska jag inte vara sån, men jag är barnsligt nöjd med min situation just nu. Jag hoppas att de flesta har det lika bra som jag=)

Nej, nu ska dammsugaren fram. Ska hinna med att kocka lite innan LillaC kommer hit och äter med mig ikväll. Ska kolla på One Tree hill och drömma oss bort till deras värld tillsammans med våra stuvade makaroner och köttisar, haha! Ibland har man det oförskämt bra;)

Ha en trevlig söndag!

finner inga ord.

Vad är det för fel på människor??? HUR kan en person bete sig så?? Joo, för att personen i fråga mycket väl vet om att denne har gjort fel, både en å två å tre å fyra å fem å sex (osv..) gånger och inte kan stå för det, utan skyller ifrån sig på andra istället. Krossa människor som står en närmast, gång på gång på gång. Vad ser man för nöje i det?? Vad är det som driver personer till att göra det om och om igen, att man ALDRIG slutar bete sig som en stor jubelidiot?!! Jag blir så arg!! Vissa personer behöver hjälp, så är det bara!

Okej om någon är taskig med mig, det kan jag på något vis hantera och fighta emot. Men när det gäller mina närmsta, när jag ser hur en person som är värd hela livet för mig råka illa ut, då brinner det för mig! Det räcker nu, det är inte roligt längre.. Jag skulle vilja skriva hans namn här, skrika ut till alla vad han är för person (som att det är nån som inte redan vet..). Men han är inte värd ens det i mina ögon. Han är egentligen inte ens värd de här raderna som jag skriver ner nu. Han är inte värd något. Inte för mig. Inte när han har stampat och spottat på någon som är helt oskyldig. Igen!  Någon som bara har tagit en massa skit, på tok för länge och på tok för mycket.. Någon som är så mycket större och som är värd så mycket bättre!

veckorna som gått..

Hej!

Fröken upptagen här;) Blir en liten snabb uppdatering från förra veckan och denna vecka.

LIAn körde alltså igång igen och det går verkligen inte att jämföra med förra perioden. Det är så himla kul och jag känner mig som en nörd då jag tycker att min praktik är det roligaste som finns just nu! Den är oerhört utvecklande och varje dag lär jag mig verkligen jättemycket! Blir dock lite rädd för mig själv eftersom jag (som vanligt) fäster mig så snabbt vid en plats och vid de personer som är i min omgivning. Men jag försöker se det som att jag är flexibel och trivs på de flesta platser med de flesta olika människor. Jag kommer säkert att trivas lika bra på det ställe där jag (föröhoppningsvis) får jobb någon gång i framtiden.

Helgen blev en historia för sig. Underbar! Afterwork på fredagen, helt hysterisk! Först var all personal som jobbar i Globen City inbjudna till den nybyggda baren i köpcentret. Farligt billgt med öl och vin, men det var så roligt! Kul kul att surra med persoal från andra butiker som man annars bara vågar tjuvkika på om dagarna;) Sen var vi ett gäng som drog vidare till Eken vid slussen. En hysterisk rolig kväll och jag vet inte om gemenskapen mellan oss som var med är särkillt hälsosam att ha på en arbetsplats. Hur bra kan man trivas och hur roligt kan man ha med sina arbetskamrater? Ge mig en fast tjänst där tack! =)
Lördagen spenderade jag och LillaC på IKEA. Hur många timmar kan man egentligen spendera där?? Jag älskar det, även fast jag mest bara var med som bärhjälp den här gången (mamma, nu vet jag hur det känns! =)). Kvällen blev inte så mycket sämre den heller. Allas vår Uppsala-J var på besök!!! J, jag och LillaC käkade och körde en liten föris hemma hos C. Hur kul som helst, stämningen var verkligen på topp! Asbra musik, mycket skratt och massor av tillbakablickar på "tiden som gått". Alla dessa fester på Rådhusgatan kom på tal och det var med ett stort léende på våra läppar som vi gick vidare ut. Där var det oxå roligt. En hel del skummisar där, men det var ett jättebra ställe, dit ska vi definitivt tillbaka. Kan det förresten bli annat än bra när man möts i dörren av ljuva toner som "..dom vet ingenting om oss.." Love U PB! (Jaa dig oxå pappsen, dina initialer! Det måste vara ett tecken;))
På Söndagen var jag en husfru utan dess like. Tvätta, städa och greja hela dagen. Så duktigt av mig. Sen tog jag mig ett låååååångt härligt bad. LIvet är bra underbart ibland!

När jag kom till jobbet i måndags så blev jag tillfrågad om jag ville vara på ett annant apotek och hjälpa till den dagen. Skojar du? tänkte jag.. EN TILL FOT IN PÅ ETT TILL APOTEK;) Så jag satt snällt med på mötet på jobbet och sen åkte jag vidare. En dag på Beckasinen blev till två, och två dagar blev till tre.. Jättekul att testa på ännu ett till apotek och jag har ännu en gång fått bekräftat att jag trivs lite överallt. Men ska jag vara ärlig så längtade jag grymt mycket tillbax till "mitt" appo många sunder. Men det andra apoteket var otroligt stort och jag han lixom inte bekanta mig med stället eller personalen lika väl som jag hade gjort på ett mindre ställe. Men det var roligt, helt klart! Och som sagt så är det alltid bra att få "visa upp sig" på så många ställen som möjlig och försöka visa mitt bästa jag. Ge mig ett jobb i vår!
På Torsdagen var jag tillbax på Globen iaf. Jag är störd, men det kändes som att få komma hem efter att ha varit borta och haft lite hemlängtan! Hej familjen! Ni vet, det är alltid skönt att få sova i sin egen säng igen efter en resa. Hur roligt man än har haft det.
I Torsdags lärde jag mig otroligt mycket. Klarade rådgivningen på egen hand den dagen och faktiskt så kände jag mig jäkligt duktig;) haha! Jag blir alldeles hispig av det men det är så kul att bli bra på någonting. Sen satt jag med å registrera recept i några timmar. Det är någonting som är helt nytt för mig. Det känns att jag är ovan eftersom jag är LIVRÄDD att det ska bli fel. Men det gick bra och jag lärde mig mycket de där timmarna. Vill göra mera och jag tänker bli bäst på både hela egenvården samt registreringen;)!! Jag var så inne i det hela att jag stannade en timme extra den dagen. Lika bra att fortsätta med registreringen när man väl är inne i det. Chefen skakade bara på huvudet åt mig. Haha!

Det är en otroligt spännande tid för fröken Engström just nu.. Det händer saker precis hela tiden och jag kan inte fatta att jag är med om allt detta. Jag njuter hela dagarna och timmarna bara flyger iväg..

Nu ska jag ta mig en prommis i solskenet. Sen ska jag åka in till stan och lämna tillbaka onödiga impulsköp som jag har lyckats åstadkomma. Thank god för öppet köp! Varför blir man på hysteriskt bra shoppinghumör ibland? Jag VET att jag inte borde, ändå gör jag det!

Ha en trevlig helg! kram

Here we go again!

Jaha, då var LIAN i full gång igen då.. KUL! Nu får jag äntligen göra det jag ska, min huvuduppgift!! Rådgivningen:D Det är så otroligt lärorikt och redan nu känner jag att jag har lärt mig massor:D Att gå där med handledaren och höra allt de kan är så himla inspirerande! Och sen att jag får svara och rådgiva kunden själv är en otrolig känsla! Om jag känner mig säker på rådgivningen så är det bara att köra på, men min handledare är alltid med/i närheten och jag får hjälp om jag känner behovet av det. Kan inte sluta le, det är en helt fantastisk känsla! Förut när man har gått i skolan och lärt sig saker så har man bara fått bevisa et på proven. Nu får jag arbeta med det i stället och jag har verkligen nytta av mina kunskaper. Weeeehou!!!
En tjej som gick samma utbildning som mig fast i klassen ovanför (startade en termin innan oss) har fått en tjänst där nu som tekniker. Har aldrig pratat med henne eller så innan, känner bara igen henne till utséendet från skolan. Iaf så är hon, T, en supertrevlig tjej och vi skrattar mycket om dagarna. Hon delar gärna av sig med sina kunskaper och jag kan knappt fatta att jag (förhoppningsvis) kommer kunna lika mycket som hon kan efter den här LIA perioden. Jag längtar!!! =)
Dagarna gå otroligt snabbt nu, betydligt mycket snabbare än vad dagarna gjorde förra perioden. Vi pratar om olika kundfall, går igenom och diskuterar de kundmöten som vi har gjort (pratar om vad som var bra och dåligt med mötet, både med rådgivningen och allt annat), diskuterar LRP (läkemedelsrelaterade problem) som vi har stött på och förhindrat, snackar en massa skit, skrattar och kollar in kunder och vakter;) haha! Roligt att ha lite flera som är relativt jämnåriga att jobba med! Men jag tänker INTE klaga på de som är äldre, personalen är jättebra på det stället och all den kunskap de har kan man aldrig få utan en längre erfarenhet i arbetet. Jag känner mig riktigt inspirerad och jag är på hugget:D

Nu ska jag hoppa i säng. Har en föreläsning och genomgång av ögon imorgonbitti som väntar. Röda ögon, trötta ögon, torra ögon.. Finns en hel djungel av åkommor som folk har. För att inte tala om läkemedelsdjungeln inom detta område.. VAD ska man välja?? Imorgon vid den här tiden ska jag för hoppningsvis veta det=)

So long!

Kolla himlen!

72385-26

72385-27

Såhär såg himlen i Hornstull ut i morse runt 8-snåret

apelsin-skalar-grej

Jag måste bara säga att min nya Tupperware apelsin-skalar-grej var alldeles utomordentligt bra=)

Tupperware!

Så var den helgen över.

Haft en lugn och skön helg.

I fredags var det tjejmiddag hemma hos C i klassen med flickorna. En liten hej-då-ha-en-bra-praktik-middag. Var supermysigt! Först var vi hemma hos mig å drack lite vin å surrade. Sen for vi iväg till Gubbängen. Där bjöds det först på god välkomstdrink som vi drack samtidigt som vi surrade i munnen på varandra=) C hade gjort jättegod mat, tacogratäng! Mmm!! Har ätit tacopaj förut och det är jättegott, men gratängen var grym!! Var massa Philadelphiaost i och det var såååå gott! Fick en god sallad med massa olika saker i till det. Det gick åt ett antal Jacob´sCreekflaskor oxå :) Fick god chokladkaka med grädde till eftertätt, mums!
Efter några timmars tjatter å surr efter att vi hade ätit klart bar det iväg in till stan. Alla gav upp då utom jag och A. Vi gick ut en sväng på Söder, träffade hennes bror och några kompisar till dem. Lite Grekland flashbacks fick jag allt, haha! Hade iaf jättetrevligt och jag gjorde inte av med ett öre på hela kvällen. Gratis är gott;)

Lördagen blev det bara lugnt rakt igenom. Kollade lite på tv och badade, det var ungefär det mest ansträngande jag gjorde på hela dagen. For till LillaC på kvällen. Vi käkade pizza å slappade. Satt i hennes soffa hela kvällen. Hade inte ens TVn på, vi hade fullt upp med att pladdra på=) Mysig kväll!

Idag tog jag mig en prommis på 1,5h, skönt! Hade en jäkla tur då det började spöregna och tokblåsa typ 10 min efter att jag kom in!

Har samlat lite vuxen(tant..)poäng ikväll. Jag har köpt min livs första Tupperwareprodukt=) Haha! Jag är grymt imponerad av alla dessa prylar som finns och det måste vara en smart kis som har hittat på alla dessa saker. Tupperware ÄR bra saker, det säger min mamma och har alltid sagt;) Hennes fel att jag går på vad försäljaren säger. Var iaf ett trevligt tupperwareparty med gott fika!

Nu ska jag sussa.. LIA imorrn igen. Spännande!

Men först måste jag äta en apelsin.. Lite rädd för att åka på Skörbjugg då jag har levt på falukorv och makaroner under den senaste veckan, så lite vitaminer skulle inte skada!

Ha en bra start på veckan allihopa!

2006

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?

Flyttade 40 mil från hemmet och tryggheten. Lämnade allt, hemmet, familjen, vännerna, jobbet och vardagen. Jag byggde upp en helt ny varadag med nya vänner, ny sysselsättning och nya utmaningar och på så vis skapade jag mig en helt ny trygghet och grund att stå på- på helt egna ben!

Vilka länder besökte du?


Tog några trippar till Åland, utan att bestiga land iofs.. Men jag han även med en ride till Grekland, vilket var en otrolig upplevelse. Mycket välbehövd=) Annars hade jag fullt upp här hemma i Sveariket.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?


Oh lord.. MÅNGA! Men bl a Bob Sinclair- Love Generation, Eminem- Shake that, Fort Minor- Whre´d You go, sen en hel drös med nya artister och låtar.. Men mest måste nog vara Sthlms kyssar med Lars Winnerbäck. Det blev lixom MIN låt när jag flyttade och blev hög av alla nya upplevelser samtidigt som den låten gick runt runt (twentyfourseven) i både mp3-spelaren och hemma=)

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?


Kan inte komma på någonting.. Hade nog inte pallat med så mycket mer att njuta av i år=)

Hur höll du dig från att bli galen?


Det gjorde jag inte.. fanns inte en chans att INTE bli galen!

Vem var den bästa nya personen du träffat?


Har träffat så otroligt mycket nytt folk det här året och jag kan omöjligt nämna EN som är bäst. Har mött många fina personer och många har satt sig djupt inne i mitt hjärta och kommer förhoppningsvis att stanna där!

Vilket datum från 2006 kommer du att minnas, och varför?


6e Januari- Flytten, 16e Januari- Skolstarten, 14e Oktober- Greklandsresan

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?

Jag uppnådde betydligt mycket mera än vad jag över huvudtaget hade vågat drömma om. Jag har lärt mig mera än vad jag någonsinn har gjort känns det som. Både i skolan och om mig själv och om andra. Det har varit ett otroligt lärorikt år.

Förhoppningar om 2007?


Jag har både stora förväntingar och samtidigt är jag skitskraj inför 2007.. Men mina förhoppningar är väl att jag ska få ett jobb när skolan är slut och att jag får bo kvar i min lägenhet så länge som möjligt. Att jag, mina nära och kära får behålla hälsan och ha det bra. Jag vill fortsätta ha det bra och trivas lika bra med mitt liv även efter skolans slut.

Vad har jag gjort?

Jaa, vad tusan har jag gjort för att förtjäna detta??
 Fick mitt omdöme från praktiken idag.. Är jag en otroligt smörig student eler har jag verkligen skött mig så bra som de skriver?? Jag bara måste få skryta om detta för det gör mig överlycklig..:)
Det stog saker som både berömde mitt intresse för att lära mig, mitt ansvarstagande, att de känner ett stort förtroende för mig. De påstår att "jag är en sådan tjej som företaget måste ta vara på" och de säger att jag är en underbar människa som de alla uppskattar mycket..
Otroligt smickrande och jag blir både överlycklig och rörd över vad de skrev om mig! Haha, nästan så att jag blir lite generad när jag läser det:)

Helt plötsligt känns inte framtiden så läskig för en sekund.. Det går upp och ner, men innerst inne så vet jag att det alltid ordnar sig=)

Välkommen hem till mej=)

72385-21

72385-22


















72385-23


















72385-24


















72385-25


















Här trivs jag=)

OKej..

..nu kan jag bara inte dra mig längre för att skriva. Jullovet är slut, för flera dagar sedan. NU är jag tillbaka=)

Jullovet då.. HOME SWEET HOME! Jag har vart hemma under i princip hela lovet och det var verkligen superhärligt. Julen blev toppen, mysig med allt vad det innebär. Som vanligt blev det julmusik i kyrkan kvällen innan julafton och innan det så klädde jag och Sis julgranen hos mammsen. NU kunde julen komma!
Mycket god mat, fina presenter och bara umgås med nära och kära.
LEDIGHET! Har inte jobbat en enda dag under lovet och den här ledigheten har varit mycket välbehövd kan jag säga!!! Inte precis som att man inte haft någonting att göra för det. Full rulle mest hela lovet och tiden har gått otroligt snabbt. Jag har haft kul, så skönt att få vara med familjen under ett tag!

Avslutade jullovet med att ta med mig mammsen ner hit till huvudstaden. Underbara dagar vill jag bara säga! Bara en av dagarna hade vi planer och det var att shoppa gärnet på IKEA. Och det gjorde vi vill jag lova:) NU är min lägenhet såå himla fin och jag bara älskar att vara hemma=) De andra dagrna har vi  bara gjort det vi har känt för. Många långa promenader och god mat. Vi mötte även en viss herre som är lite av en idol för både henne å mig. Vi blev lite som två 14-åringar både jag pch mamma. Gick å fnissade och tjatade om mötet ungeför hela dagen, haha! We love You Micke! <3
Mamma trivs här hos mig=) Det behöver hon inte säga, för jag märker det alldeles själv. Hon slappnar av här och det glädjer mig verkligen! Nu väntar jag bara på att resten av min familj ska komma hit;) Ni är alltid välkomna hit, det vet ni!

Sen började skolan igen. Ett tag.. 3 dgar den här veckan och nu är det dax att gå ut på praktik igen. Den här perioden är det 10 hela veckor som gäller. Jag har blandade känslor över att gå ut igen. Jag toklängtar verkligen, för ag vet att den här LIA-perioden kommer bli såå himla givande och vi ska göra det vi verkligen kommer att jobba med. Jag längtar även dit för att jag trivs så himla bra där, jag känner mig hemma=) Men sen.. När vi kommer tillbaka så har vi 9 veckor kvar i skolan.. 9 veckor. Sen då?  Det har jag oxå otroligt blandade känslor för.. Hur gör man när man inte går i skolan?? Jag har testat det förr, men aldrig här och aldrig om en utbildad Apotekstekniker.. Kommer jag få jobb?? Kommer jag få jobb här?? Hur kommer min vardag se ut?? Det kommer att bli en helt ny utmaning som jag både toklängtar till men samtidigt har en ganska regäl ångest över.. Shit! Kommer jag att känna mig ensam? Kommer jag att ha tid att känna mig ensam? Hur gör man?? Jag kan inte göra annat än å ta det som det kommer men det är svårt att inte fundera. Only time will show..

Ett år.. Jag har bott här i ett år!!! FAttar ngon det?? Inte jag! På samma gång som det känns som att jag inte har bott hemma på flera år så känns det som att det var 3 månader sen jag flyttade ner hit. Konstigt!

Det är många blandade känslor inom mig nu och jag känner mig otroligt positiv och nyfiken på framtiden, men jag är samtidigt livrädd.. Kan någon hålla mig i handen?



Jag har inte försvunnit..

..jag har bara tagit lite jullov=)

Snart är jag tillbaka!